Friday, August 26, 2011

suka duka temerloh...

Alhamdulillah
segala puji dan puja bagi Allah kerana dengan rahmatNya kita masih lagi diberikan kesempatan untuk berada dalam fasa terakhir ramadhan kareem ni which is fasa pembebasan dari neraka
Alhamdulillah


hari ni tergerak hati nak berkongsi suka duka sepanjang berada di temerloh kira-kira seminggu lamanya


memori suka
- hari pertama di temerloh kami telah berusaha membuat oreo cheese cake tapi biasalah.. first attempt memang tak berapa menjadi.. rasa kek tu memang ada cuma texture kek itu memang lembik hingga kami terpaksa bekukan kek itu dalam freezer
- hampir setiap hari kami round kedai-kedai yang ada kat pekan temerloh tu walaupun takde duit sampaikan pattern tudung baru kat kedai pun kami boleh cam..hehe
- asrama walaupun tak mewah macam kat gv tapi saya suka sebab bilik besar yang banyak katil.. rasa meriah sikit...
- hostel ada wi-fi dengan air cond and sangat banyak kedai-kedai dan klinik panel pun sekangkang kera saja
dan yang paling penting
- posting medicine kat temerloh memang best giler! best sangat sangat sangat!


memori duka...
- hari pertama kat temerloh je dah sakit.. pergi klinik panel and doc suspect ada kidney stone..
- posting surgery tak best... bosan dll
- hari last kat wad medicine ada 2 orang patient meninggal
- barang kat sini agak mahal kalau nak dibandingkan dengan kat kl


tapi apa pun tetap rasa bersyukur sebab semuanya berakhir dengan selamat
Alhamdulillah


2 comments: